Krůta na rozmarýnu
Potřebovala jsem udělat rychlý oběd pro dospělé i pro dítě. Vybrala jsem krůtí maso, které nevyžaduje dlouho přípravu a které synovi vařím ráda. Je totiž lehce stravitelné, netučné (i ve srovnání s jiným drůbežím masem) a navíc má vysoký podíl bílkovin. Spotřeba rozmarýnu se u nás počítá na kila, takže ani tady nemůže chybět.100 g krůtího masa
1 mrkev
30 g rýže
10 g máslo
rozmarýn
1. Troubu předehřejeme na 220 °C.
2. Krůtí maso (např. na minutkový steak) zlehka posypeme drceným rozmarýnem, podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka (1 - 1,5 hodiny). Těsně před dopečením potřeme maso kouskem másla.
3. Mrkev nakrájíme na kousky a dáme krátce povařit, aby pěkně změkla. Pak ji slijeme a chvíli dusíme na másle.
4. Podáváme s rýží, kterou tentokrát vaříme nejjednodušším možným způsobem - vhodíme ji propláchnutou do vroucí vody a necháme vařit do úplného změknutí, což trvá necelých 20 minut.
0 komentářů: