Telecí polévka s těstovinami

17:09:00 Tereza 0 Comments

Telecí polévku vařím moc ráda. Je v ní kvalitní maso, regionální zelenina a ještě se mi nestalo, že by ji syn nechtěl. Tahle batolecí úprava je navíc jednodušší, než když vařím hovězí polévku pro nás, maso nenechávám táhnout několik hodin, naopak ho nakrájím na hodně malé kousky a vařím tak relativně krátce.


200 g telecího masa
2 mrkve
2 kořenové petržele
1/8 menšího celeru
polévkové těstoviny

1. Maso a všechnu kořenovou zeleninu nakrájíme na malé kousky.
2. Nejdřív dáme vařit maso a jakmile začne měknout, přidáme k němu zeleninu. Pak spolu vaříme všechno doměkka.
3. Do polévky potom nasypeme už jenom těstoviny (písmenka, malé mašličky, figurky, nudličky). Množství odhaduju "od oka", mým cílem je, aby byla polévka pořádně hustá a dala se podávat jako hlavní chod. Proto "šetřím" vodou a od začátku vařím silný hustý vývar, který podle potřeby zahustím těstovinovou zavářkou.
4. Recept vyjde na víc obědů, proto je doporučuju zamrazit a mít tak navařeno zase na několik jídel dopředu.

0 komentářů: