Hummus pro nejmenší
Miluju hummus. S čerstvým pečivem je to pro mě hotová extáze. Nechtěla jsem syna o tuhle dobrotu ošidit, tak jsem mu ji připravila v dětské podobě. Luštěninové pomazánky jsou pro malé děti podle mě bezchybné. Jsou zdravé, výživné a plné vlákniny. Dneska teda předkládám tip na cizrnovou variantu, kterou můžete vyzkoušet třeba k večeři.90 g suché cizrny
80 ml vývaru
1 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1/3 citrónu
drcený římský kmín
1. Cizrnu uvaříme podle návodu (většinou ji necháme 12 hodin namáčet ve studené vodě, potom vodu slijeme a v nové ji vaříme doměkka). Vývar si po uvaření necháme stranou, abychom mohli pomazánku podle potřeby ředit.
2. Vychladlou cizrnu rozmixujeme ponorným mixérem spolu s částí vývaru a olivovým olejem. Postupně zašleháme lisovaný česnek, šťávu z citrónu a římský kmín.
3. Hotovou cizrnovou pomazánku podáváme s bílým pečivem.
4. Recept vystačí odhadem na 3 - 4 porce.
Dobry den, jaky vyvar, zeleninovy?
OdpovědětVymazatDobry den, diky za dotaz, vyvar z cizrny. At chutna.
OdpovědětVymazat