Jarní polévka s nočky
Když se nás mamina jako dětí zeptala, jakou zavářku bychom chtěly do polévky, se ségrou jsme většinou skandovaly "hrochy". Dětská fantazie tehdy pracovala a naši oblíbenou zavářku - noky - jednou provždy přejmenovala na hrochy. Jsou bezvadné i pro kojence, které chcete začít zvykat na kousky v příkrmech - do 1 roku se ale vyvarujte bílku a množství ostatních surovin propočítejte jenom vůči žloutku.1 kedlubna
3 mrkve
20 g másla
1 vejce
1 čajová lžička oleje
60 g hrubé mouky
petržel
1. Kedlubnu a mrkve nahrubo nastrouháme a necháme krátce osmahnout na másle. Zalijeme převařenou vodou a necháme vařit.
2. Z vejce, oleje a mouky připravíme těsto na noky, které do vroucí polévky vykrajujeme pomocí 2 lžiček. Nočky vaříme 10 minut.
3. Krátce před dovařením polévky přidáme čerstvou petržel.
4. Dané množství vychází na 4 jídla.
0 komentářů: