Kuskus slazený sušenými švestkami
Kuskus by měla mít doma každá kuchařka, která nemá moc času, ale chce si i tak s jídlem pohrát. Tahle báječná surovina se jenom zalije horkou vodou a nechá se hezky sama bobtnat, což jí zabere sotva pár minut. Já jsem donedávna kuskus dělala klasicky naslano. Úplně nejradši ho mám v zapečených lilkách, kde je extra slaný díky balkánskému sýru. Trvalo mi pěkně dlouho, než jsem tuhle výbornou věc zkusila připravit úplně jinak - nasladko. A natolik se mi to zalíbilo, že tady v budoucnu určitě najdete ještě i další varianty.100 g jablek
1 lžíce kuskusu
2 sušené švestky
5 g mandlí (pokud máte v rodině alergii na ořechy, pak se po dobu prvních 3 let nedoporučují dítěti podávat)
1. Oloupané jablko nakrájíme na malé kousky a krátce vaříme doměkka (asi 5 minut). Zbytečně nepřidáváme moc vody, dezert chceme spíš hustší.
2. Kuskus dáme do misky a přelijeme ho uvařeným jablkem i se šťávou, kterou do sebe všechnu natáhne a krásně nám změkně.
3. Směs necháme mírně vychladnout a před podáváním ji dochutíme najemno nakrájenými švestkami a nasekanými mandlemi (čím je dítě menší, tím by měly být i kousky ořechů drobnější).
Teda, já nevím co mám zkusit dřív :-)
OdpovědětVymazat:-)
Vymazat