Špagety s rajčatovou omáčkou
Mám pocit, že většina restaurací, která "myslí" na děti, má v dětském menu asi tak rybí prsty, krupicovou kaši s kakaem, hranolky s tatarkou nebo špagety s kečupem. Zůstává mi nad tím rozum stát, ale bohužel se s tím setkávám často. Nicméně i tahle ďábelská nabídka mě inspirovala. Pojala jsem ji ale přece jenom trochu jinak. Dneska jsem uvařila k obědu špagety, dala jsem si s nima ale maličko víc práce a o kečup teda ani nezavadily.1/2 cibule
2 čajové lžičky řepkového oleje
4 zralá rajčata
1/2 cukety
5 lístků bazalky
1. Nadrobno nasekanou cibulku krátce orestujeme na oleji.
2. Cuketu nakrájíme na malé kostičky. Omytá rajčata zalijeme vařící vodou. Necháme je chvilku louhovat (2 minuty) a oloupeme je. Pak je krájíme stejně tak na malé kousky.
3. Cuketu hodíme na cibulku a chvilku restujeme. Přidáme rajčata, ztlumíme plamen a necháme všechno pěkně 20 minut dusit.
4. Uvaříme špagety a těsně před jejich slitím vezmeme část vývaru a nalijeme ho do omáčky (odhadem 1/2 naběračky). Nakonec do omáčky nasekáme pár lístků bazalky.
5. Recept vystačí na 3 porce.
To zkusím!!! Už jsi zkoušela domácí těstoviny? :-)
OdpovědětVymazatJsem ostuda - nezkoušela.... Tak daleko zatím nejsem :-) Dospělým doporučuju posypat parmezánem (a dosolit ;-)). Omáčka se nám samotným taky líbila, batole - nebatole.
OdpovědětVymazatJá zatím také ne, ale chci to zkusit :-) Také jsem ostuda, pořád jsem se k tomu něják nedostala :-(
Vymazat