Banánový chlebíček s borůvkami a vlašskými ořechy
Forma zapůjčená, chlebíčkové období může začít! Mám na něj sice hromadu receptů, pro batole jsem mezi nimi ale žádný rozumný nevybrala, tak jsem mu jeden "ozdravený" vymyslela. Chutnal, troufám si ho teda zveřejnit. Pro dospělé, kteří jsou zvyklí na klasické pečení, je opravdu málo sladký, těm ho doporučuju pocukrovat moučkovým cukrem nebo polít javorovým sirupem.3 banány (cca 270 g)
3 vejce
200 g celozrnné pšeničné mouky
1 kypřící prášek
50 g vlašských ořechů (v případě, že máte v rodině alergii, tak je raději dítěti nepodávejte až do 3 let)
80 g agávového sirupu
80 ml oleje
150 g borůvek
1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2. Banány rozmačkáme vidličkou, přiklepneme celá vejce a promícháme. Postupně k banánům zamícháme mouku, prášek, najemno mleté ořechy, sirup a olej. Nakonec přidáme borůvky, které jen zlehka vmícháme. Pokud je máme mražené, pak je nerozmrazujeme, naopak je zapracujeme co nejrychleji po vyndání z mrazáku (jinak bude chlebíček celý obarvený).
3. Těsto nalijeme do formy a dáme péct cca na 1,5 hodiny. Po upečení chlebíček ještě teplý vyklopíme a máme hotovo.
Chci o víkendu zkusit. Vypadá fantasticky - i když borůvky ná ještě nedozrály :-(
OdpovědětVymazatMám vyzkoušené české borůvky z Tesca. Sice jsou mražené, ale na pečení bezva. Ať se chlebíček povede! A hlavně ať chutná :-)
Vymazat