Hudlaj šudlaj
O tenhle malý zázrak jsem vás nemohla ochudit. Hudlaj šudlaj je naprosto vynikající polívka, kterou doslova zbožňuju od dětství. Nejmilejší na ní není její nezapomenutelný název, který netuším, kde se vzal, ale to, jak je krásně jednoduchá a přitom tak moc dobrá! Synovi jsem se s ní taky už nejednou zavděčila, proto jsem tenhle recept bez obav zařadila mezi batolecí jídla.20 g másla
300 g mrkve (cca 5 kusů)
125 g celeru
2 polévkové lžíce hrubé mouky
2 vejce
1. Mrkev a celer nastrouháme (můžeme nahrubo i najemno, tentokrát jsem spěchala, tak jsem strouhala nahrubo).
2. Máslo necháme rozpustit a osmahneme na něm všechnu zeleninu. Jakmile začne chytat barvu a hezky vonět, zasypeme ji moukou, kterou stejně tak orestujeme.
3. Vejce přiklepneme k zelenině, promícháme a necháme zatuhnout.
4. Přidáme převařenou vodu (nepřeháníme to s množstvím, polévka je i ve verzi pro dospělé poměrně dost hustá) a krátce provaříme. Ze zeleninové směsi se nám vytvoří knedlíčky.
5. Z popsaného receptu budeme mít víc porcí, které můžeme směle zamrazit.
To vypadá dobře. Musím to brzo zkusit :-)
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, že zaujala! Je fakt výborná. Maminčin recept je maminčin recept! Vy si ji jenom osolte ;-)
Vymazat