Vepřové maso v mrkvi
Napíšu to úplně upřímně - nemám ráda vepřové maso v mrkvi. Ale! Říkala jsem si, že tenhle recept není určený pro mě, ale pro batole, kterému by naopak chutnat mohlo. A chutnalo. Proto jsem všechno pečlivě převážila, nafotila a sepsala jako další tip i pro vás.300 g vepřové pečeně
2 čajové lžičky řepkového oleje
5 mrkví
1 lžíce hladké mouky (rozmíchané v 1 dl vody)
1 čajová lžička másla
1 brambor
kmín
libeček (ideálně čerstvý)
1. Maso nakrájíme na kostky a dáme zprudka zatáhnout na olej, který jsme si předem rozehřáli.
2. Když má maso pěknou zlatavou barvu, podlijeme ho studenou vodou a pomalu dusíme 1,5 hodiny.
3. Jakmile je měkké, přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a dusíme dalších 20 minut.
4. Na závěr omáčku zahustíme moukou, kterou máme rozmíchanou ve studené vodě, a zjemníme máslem.
5. K masu v mrkvi se nejvíc hodí brambory. Ty vaříme třeba s kmínem a libečkem.
6. Recept vystačí na 3 porce.
Já mouku přidávám na maso, až se zatáhne a pak zaleji vývarem. Ale ono je to asi jedno :-) Já tento recept miluji! I doma má velký úspěch!!!
OdpovědětVymazatVidíš, to by bylo lepší! Příště mu to tak taky udělám. Jídla jsem mu zahušťovala moukou rozmíchanou ve vodě ještě jako kojenci, abych ho zvykala na lepek, a nějak jsem u toho (zbytečně) zůstala ještě teď ;-)
Vymazat