Citronové kuře

11:28:00 Tereza 0 Comments

Kuře peču ráda. Nemůže se nepodařit, příprava je rychlá a syna baví, jak ho pro něj obírám. Zatím se mi nedaří do něj dostat citrusy, vyzkoušela jsem je proto přidat k masu a to si s nimi rozumět začal hned. Na tenhle recept doporučuju zakoupit čerstvé bylinky a nešetřit s nimi. I my, dospělí, jsme měli tuhle úpravu kuřete prvně a určitě ne naposledy.


1/2 kuřete
1/2 citronu
tymián
rozmarýn
petržel
20 g másla

1. Troubu rozehřejeme na maximum.
2. Kuře posypeme bylinkami (ideálně čerstvými).
3. Pořádně omytý citron (mýdlem a horkou vodou) nakrájíme i s kůrou na půl kolečka, která dáme na dno pekáčku a na samotné kuře.
4. Maso podlijeme a dáme péct na cca 1,5 hodiny. Jakmile pěkně zezlátne, troubu ztlumíme, pekáč přiklopíme a pozvolna dopékáme. Během pečení průběžně políváme výpekem a podlíváme studenou vodou. Na samotný závěr maso poklademe máslem.
5. K citronovému kuřeti se hodí vařené brambory nebo rýže.
6. Takhle upravené kuře vystačilo v našem případě na 3 porce.


0 komentářů: