Hovězí po burgundsku pro mrňata
800 g hovězího zadního
2 cibule
3 polévkové lžíce řepkového oleje
4 mrkve
2 petržele
3 řapíkaté celery
1 plechovka krájených loupaných rajčat
provensálské bylinky (tymián, rozmarýn, saturejka, bazalka, estragon)
1. Cibuli nasekanou nadrobno hodíme na rozpálený olej a necháme zesklovatět.
2. Očištěné maso nakrájíme na kostky, přidáme na povadlou cibuli a ochutíme bylinkami. Máme-li je čerstvé, pak jedině dobře, já použila kombinaci. S bylinkami nešetříme. Maso zalijeme studenou vodou a necháme v papiňáku dusit, dokud nezměkne.
3. K měkkému masu přidáme nakrajený celer, mrkve a petržel, nakonec přimícháme rajčata. Omáčku podusíme, aby změkla i zelenina, a jakmile máme všechno příjemně na skus, podáváme.
4. Z receptu byly 2 obědy pro celou naši rodinu (= 2 dospělí a 1 dítě), my dospělí jsme si všechno dosolili a víc s tím nebylo potřeba dělat. Jednou jsme měli hovězí s bramborem, jednou s rýží. Nějak se nemůžeme shodnout, co bylo lepší. Příště chci brambory přidat přímo do omáčky, vy si můžete ušetřit práci a hrnec a udělat to tak rovnou.
Terezko, zase si pochutnává celá rodina. :) Ty tvé recepty lahodí nejenom žaludku, ale i oku. Těším se na další.
OdpovědětVymazatMíla
Děkuju za milý komentář! Jdu se zamyslet nad dalšími recepty ;-)
Vymazat