Pečená králičí polévka
Název receptu berte s rezervou. Nemohla jsem si pomoct. Tenhle výtvor na mě působil jako hustší polévka, i přestože se všechno zapéká v jedné míse v troubě. Na farmářském trhu jsem pořídila obrovský batát, pár pěkných mrkví, doma měla králíka, tak nebylo až tak co vymýšlet. Zase ho brzy udělám, je to celkem rychlovka, což každá mamina určitě uvítá.330 g králičího masa
1 menší batát
4 mrkve
8 stonků řapíkatého celeru
pepř
oregano
tymián
20 g másla
1. Troubu předehřejeme na maximum.
2. Maso nakrájíme na kostičky, okořeníme (trošku pepře, oregano, tymián), podlijeme vodou a dáme do trouby zapékat. Průběžně ho mícháme a podléváme vodou.
3. Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky.
4. Po minimálně hodině pečení (alespoň v mé plynové troubě), když je maso téměř hotové, přidáme zeleninu a dáme péct na dalších cca 30 minut. Krátce před dopečením pokrm zjemníme kouskem másla.
0 komentářů: