Hruškový kuskus s mákem
Další výmysl, kterým můžete zaplácnout nějakou tu svačinku. Nakrájíte hrušku, uvaříte ji, smícháte se samými dobrotami a máte ho na světě. U nás je tak splněná moje představa o odpoledním hodování pro malé dítě. Určitě byste ale tenhle recept mohli podávat i místo snídaně, oběda i večeře.1 hruška
3 polévkové lžíce kuskusu
3 čajové lžičky medu
1 kávová lžička mletého máku
2 čajové lžičky hrozinek
špetka skořice
citronová kůra
1. Oloupanou hrušku nakrájíme na kousky a povaříme do změknutí.
2. Kuskus zalijeme horkou vodou a necháme ho bobtat přesně podle návodu na obalu.
3. Hrušku slijeme, šťávu si dáme stranou, abychom ji mohli použít pro dítko na pití (viz. Když dítě nepije).
4. Všechny ingredience spolu promícháme a podáváme vlažné.
5. Toto množství vystačilo cca na 3 svačiny.
6. Recept jde různě obměňovat - kuskus můžete nahradit ovesnými vločkami, můžete přimíchat bílý jogurt...
Ten kuskus by se dal nechat namáčet v té hruškové "šťávě". Anebo by to bylo už moc silné? Zní to moc dobře. Určitě to zkusím.
OdpovědětVymazatVůbec bych se toho nebála (ba naopak). Navíc by to mohlo recept ještě i zjednodušit. U nás se se šťávou šetří pro našeho "nepijana"...
Vymazat